Učiteľ roku 2019 Peter Pallo působí na pilotní škole Corinthu na Slovensku

Když jsme v roce 2015 psali o našem úspěšném pilotu aplikace Corinth ve slovenské Trstené, nevěděli jsme, že o několik let později se budeme na našem blogu vracet na stejné místo s velkými gratulacemi. Peter Pallo, který tam vyučuje žáky prvního stupně na ZŠ Rudolfa Dilonga, si za rok 2019 odnesl cenu pro nejlepšího učitele Slovenska.

Peter patří mezi pedagogy, kteří se výuku snaží udělat co nejvíce rozmanitou a nápaditou. Proto se také rozhodl pracovat i s Corinthem, kromě něj se na hodinách věnuje i praktickým pokusům nebo využívá Skype pro žáky, kteří nemůžou přijít na výuku. Své místo v Peterově výuce však mají i klasické výukové materiály, jako pracovní sešity.

Jakožto vítěz druhého ročníku soutěže, která je součástí mezinárodního ocenění Global Teacher Prize, se Peter zúčastní také celosvětového finále, pořádaného v Dubaji. My mu proto budeme držet palce a přejeme hodně štěstí jak při vyvrcholení soutěže, tak v budoucí pedagogické kariéře.

Podívejte se, jak škola Petera Palla používá Corinth v hodinách.

V Global Teacher Prize nedávno uspěl i další učitel, díky kterému mohli žáci používat interaktivní modely Corinthu - Koen Timmers. Dostal se mezi nejlepší světovou desítku. Přečtěte si článek o jeho projektu s použitím Corinthu.